Skip to content

SANT JOAN “MON AMOUR”

Tot llegint EL 9 NOU m’assabento que a Sant Joan de les Abadesses han convocat un concurs de cartes d’amor escrites a mà. Em sembla una idea preciosa.
Ara bé, m’agradaria que d’aquí un parell d’anys s’organitzés un altre certamen. Aquesta vegada sobre cartes d’odi. Jo posaria una condició: tots els que participin en aquest concurs s’han de comprometre’s a ser-hi presents en el proper i a ser honestos.
Moltes- per lògica- les enviaran persones enamorades. Què passarà d’aquí a dos anys?
Avui dia quan et conviden a un casament ja pots patir. Primer perquè et caldrà rascar-te la butxaca i després perquè la inversió econòmica no té garantia de res. És molt possible que serveixi per  pagar el divorci.
També em cal fer una petita i amable crítica de com està prevista la composició del jurat que atorgarà els premis. Incloure-hi als professionals de la cultura és molt perillós. Quan es troben cara a cara tot són lloances però per darrera funciona el ganivet i més si viuen del diner públic. També proposo que hi hagi un neuròleg que expliqui com funciona el tema de les endorfines, la oxitocina, la dopamina, i altres substàncies que ens fan perdre l’oremus quan ens enamorem.
Finalment cal un economista de prestigi per a avaluar objectivament quants diners mou l’amor i el desamor. En plena crisi és imprescindible i segur que s’equivoca.

Article publicat al bisetmanari EL 9 NOU

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*