Skip to content

ESPANYA PROHIBEIX REALITZAR UNA CONSULTA ALS REIS MAGS

 

Els Reis Mags ja fa dies que van sortir d’orient a dalt dels seus camells per repartir a la quitxalla de tot el món els regals que els han demanat. Els mancaven obsequis- pels nens i nenes catalans- no arribàvem per a tothom. I malgrat que són mags a vegades també tenen les seves petites diferències i limitacions.
Van optar per la solució més lògica i democràtica. Fer un consulta als pares de tots els nens que havien demanat regals a Catalunya. No van tenir present que en aquell moment es trobaven en territori espanyol. Assabentats en Mariano Rajoy i d’altres dirigents d’alguns partits polítics els van avisar amb urgència que això no era possible degut a la sagrada Constitució . Els van advertir també que el Tribunal Constitucional no els hi ho permetria pas.
Cal dir que van quedar molt sorpresos de que en una part d’Europa no es respectés la democràcia. També de què el govern espanyol els avisés de que calia que fossin solidaris amb els nens d’altres territoris de l’Estat en detriment dels catalans.
Ells que entenen la solidaritat a nivell planetari i no comprenen que aquesta es pugui imposar- perquè cal que surti del cor- no sabien pas què fer.
El president de l’Estat espanyol els hi ho va deixar molt clar. Ho obeïen les ordres o els suspendria la seva capacitat de decisió (autonomia).
Els Reis Mags detesten la violència així doncs van optar per la desobediència civil. Convocarien la consulta. Es van repassar la Doctrina del Tribunal de la Haia i era ben clar que hi tenien tot el dret.
El govern espanyol però els va tornar a advertir: ho fan el que els hem dit o els enviarem l’exercit perquè cal complir amb la legalitat vigent.
Quan ja marxaven cap a França i travessaven Catalunya van veure moltes pancartes on es demanava la independència, també moltes senyeres amb l’estelada.
Els Reis Mags van parlar entre ells i van arribar a la conclusió que vist el què els havia passat era lògic que molt ciutadans catalans volguessin escollir el seu camí amb llibertat.
Fins i tot el Rei negre va dir: companys, apuntem pel proper any que els ciutadans d’aquest petit país puguin decidir el seu futur realitzant una consulta.
Els altres Reis hi van estar d’acord però el van avisar que fins i tot ells – per més mags que fossin- tenien les seves limitacions i potser seria millor que el govern català convoqués unes eleccions anticipades amb un programa ben clar, que no oferís cap mena de dubte.
Narració publicada al Diari de Manlleu