Skip to content

HAS VIST MAI LA PLUJA CAIENT EN UN DIA ASSOLELLAT?

Hi havia molta boira i plovisquejava. M’ho mirava des del sofà amb els gossos dormint als meus peus. Els havia deixat entrar perquè no passessin fred ni es mullessin.
Vaig donar una ullada al diari. Les notícies eren aberrants: Alemanya no se sentia culpable de la primera guerra mundial. Hassan Iussef lider de Hamas, declarava que: “ les negociacions no donaran cap resultat “. A Ucraïna els antiavalots massacraven als ciutadans que demanaven la dimissió del president per frau electoral. La majoria d’ucraïnesos no volen ser un satèl·lit rus si no que volen pertànyer a CE.
Vaig plegar de llegir. No valia la pena continuar. Els humans som unes bèsties que des del principi dels principis ens matem els uns als altres.
No tenia esma per a fer res. Semblava que la boira del jardí es filtrava per les escletxes de la vidriera i a poc a poc s’apoderava del meu cos, del meu cor, el qual bategava amb el compàs de l’alè dels gossos, i en definitiva de tot el meu ésser cansat de patir i lluitar- amb alguns moments d’alegries- i d’observar el sofriment dels éssers.
Vaig emprendre un viatge a un pou sense fons del qual em vaig despertar al cap de tres dies i les seves nits.
Sonava una música llunyana però cada vegada la sentia més fort. Quan ja estava despert del tot vaig adonar-me que algú havia connectat l’aparell de música.
La cançó era alegre, encara que la lletra era un xic trista. Es tractava de “Have you Ever Seen the Rain? dels Creedence Clearwater Revival i que es pot traduir com: has vist mai la pluja caient en un dia assolellat?
He fet una traducció lliure al català partint de la versió castellana. Les que he llegit no m’han convençut del tot. Diu així: algú em va dir fa temps que hi ha calma després de la tempesta/ Ja ho sé/ Fa temps que és així/ Quan la tempesta esbandeix, diuen que plourà en un dia assolellat/Ja ho sé/Tan brillant com l’aigua/
Vull saber si alguna vegada has vist la pluja… (bis)/ Mentre cau en un dia assolellat/ Fa dies que el sol és fred i la pluja és forta/ Ja ho sé/ Ha estat així tota la meva vida/ Sempre igual, per sempre, dono voltes a un cercle, ara ràpid, ara lent/ Ja ho sé/ No em puc aturar i pregunto…/ Vull saber si alguna vegada has vist la pluja caient en un dia assolellat (bis)/ Vull saber si algun dia has vist la pluja caient en un dia assolellat (bis).
El sol és fred i la pluja és forta però sí, algunes vegades he vist la pluja caient en un dia assolellat i és fantàstic.
Article publicat al Diari de Manlleu

Il.Lustració: www.taringa.net/posts/imagnes/10454428