Skip to content

ILLES DINS D’UN RIU

 

Avui us vull fer una proposta: agafeu el cotxe i ara que comença el bon temps obriu la finestra del costat del conductor, poseu el CD on Tomeu Penya fa una una versió meravellosa de la famosa cançó dels Bee Gees i que en mallorquí i català es titula “Illes dins d’un riu”. La música l’heu de posar ben alta ( a la carretera no molestareu pas a ningú), comenceu a cantar a cor que vols seguint la lletra i la música. Molt probablement notareu- si esteu de mal humor- que aquest desapareix.
Cal agafar les corbes amb suavitat, seguint el ritme de la música. El cotxe també ha de dansar. Si per casualitat passeu per davant d’un pagès que treballa al camp saludeu-lo amb la mà al ritme de la música.
Es produirà- segurament un petit miracle- estareu plens d’energia i de bon humor.
Reprodueixo algunes de les estrofes de la cançó: “Nina quan te vaig conèixer canvià tot, vaig venir cap a tu amb lo millor, ben suau dins jo/…/ Illes dins d’un riu, això és lo que som, ningú més enmig, com pot ser millor, vine lluny amb mi a un altre món. Si estem plegats, no tinc por de res ah ah. Recolzant-nos l’un amb l’altre ah, ah/…/.
Quant la tristesa m’aclapara recorro urgentment a la música. És un antídot meravellós. Les arts formen part, de les qualitats més grans que posseeix la naturalesa humana, però per a mi la música és encara més especial.
Visc en un lloc on no molesto a ningú i per això quan em llevo, quasi sempre de mal humor, és el primer que faig. Injectar-me energia per un tub mitjançant la música amb el volum ben alt, ja que no puc prendre cafè perquè em posa nerviós.
Quedo aïllat del món, tan sols ella i jo . Sovint em poso a cantar i també a ballar. Aquella hora estic sol a casa. Malauradament a la meva companya i al nen no els agrada massa la música i molt menys si està posada, segons ells, amb un volum fort. Això-sovint- és font d’intenses discussions que ara ja evito doncs és una batalla perduda.
A sobre- com que la poso ben alta – quedem ben sols ella i jo, en perfecte comunió, ja que el volum no em permet sentir el telèfon ni el timbre de casa.
Quantes trucades m’he estalviat de pesats que em voldrien vendre alguna cosa! També de problemes que finalment algú o altre ha sabut trobar la solució,sense que fos necessària la meva intervenció.
Pitàgores ja parlava de la música de les esferes, referint-se als elements que composen cosmos, la qual cosa ja ha pogut ser comprovada científicament. Sí! El cosmos emet música.
Bis:…” Illes dins d’un riu, això és lo que som, ningú més enmig, com pot ser millor, vine lluny amb mi a un altre món. Si estem plegats no tinc por de res ah, ah. Recolzant.nos l’un amb l’altre ah,ah”.

Article publicat al Diari de Manlleu

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*