Skip to content

TOT EL QUÈ NO HE VISCUT

A la vida, de forma continuada, has d’elegir, optar entre dues o varies possibilitats.
Que les decisions que prenguis siguin les més beneficioses pel teu creixement personal i per estar en pau amb tu mateix rau en la capacitat que te’ns per optar correctament. En la llibertat. Però cal experiència i moltes vegades no la tenim i elegim equivocadament.
Així doncs en un calaix imaginari s’hi queden totes les opcions descartades i no viscudes. També les elegides correctament però malviscudes en la pràctica quotidiana.
És dimecres i estic escrivint l’article pel Diari de Manlleu. Plou. Avui em sento cansat. També em sento vell amb els meus 57 anys ja viscuts. La nostàlgia em produeix certa tristesa.
No em retrec res del què he viscut. Tot ha servit per ensenyar-me. Voldria viure en el present però a vegades és difícil.
Crec en la reencarnació, així doncs espero poder viure en un altre instant totes les opcions que equivocadament vaig deixar al meu calaix imaginari. També les coses que no vaig saber viure amb plenitud per manca d’experiència.
Necessito, com a mínim, una altra vida i segurament seria encara poc temps.
Sé que no hauria d’haver obert el calaix però ja ho he fet i ara no el puc tancar.
A la meva ment s’hi acumulen els records. No sento cap sentiment de culpa i això és bo. He fet i faig el que he considerat o considero més escaient.
Mai es pot culpar al qui no sap o no ha sabut elegir- a vegades- correctament per manca d’experiència, però sempre ha actuat amb el cor obert, fugint de la mediocritat imperant, deixant trossos de pell en el camí de la vida. Al contrari cal sentir-s’en orgullós perquè aquestes persones són guerrers que necessiten viure-ho tot en carn pròpia i no es creuen les històries que els hi expliquen els altres sense una comprovació personal. De xais a la muntanya ja n’és ple.
Va Llucià, Tanca el calaix, collons! Viu la vida que te’ns al davant, que ja n’hi ha prou de rabejar-se en una compassió malaltissa perquè com et va dir a la seva consulta homeopàtica el doctor Àngel Roig :“la llibertat no és fer el que et dóna la gana, sinó ser tu mateix en totes les circumstàncies”. I per aconseguir-ho cal molta experiència.

Article publicat al bisetmanari el 9 NOU

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*