Skip to content

A FAVOR O EN CONTRA

És difícil que pugui superar la crònica que va fer en Jordi Vilarrodà, en aquest diari, sobre el llibre escrit per Toni Coromina- periodista i escriptor osonenc- titulat “A favor o en contra” i que porta per subtítol “Dietari d’un perruquer somiatruites”, editat per Témenos editorial.
Tot i així he decidit de fer aquest article perquè el llibre, un assaig novel·lat, m’ha fet pensar. M’ha impactat i he gaudit amb la seva lectura.
Els fets ocorren en una cadena de perruqueries on s’ofereixen els servies propis d’aquest gremi i al mateix temps es proposa als clients que segons la seva voluntat parlin amb el perruquer del què els hi vingui de gust. Hi ha però un tracte previ: és el client el que abans de començar el servei qui tria de què vol conversar i també si vol que li donin la raó, li portin la contraria o senzillament s’estableixi un diàleg sincer.
Hi ha dos personatges principals: l’Abel, l’empresari i creador de la idea i la seva ex companya la Clara. Dues narracions relacionades en un sol llibre. Cronològicament l’autor situa els fets en el present i en un futur proper on degut al context de crisi en el qual vivim, els drets socials i fonamentals de les persones es retallen sistemàticament.
Quan el vaig començar a llegir em va enganxar. El llibre està trufat de converses sobre temes que ens preocupen. Sobre qüestions que sovint debatem. Filosofia del carrer, dialèctica de la vida, de temes que ens afecten a tots. També està farcit d’opinions de temes intemporals que encara el fa més interessant.
Feia temps que no llegia un llibre que em planteges tantes qüestions i que em fes pensar quina era la meva postura mental i vital sobre els diferents debats que es proposen al lector.
Cal llegir-lo amb tranquil·litat, sense presses. Gaudint del moment i de les idees que ens proposa.
El llibre, que parla de temes de rabiosa actualitat, i també de qüestions intemporals, em recorda quan encara existia el costum de fer tertúlies als bars, entre una colla d’amics o coneguts.
“A favor o en contra” és un llibre que et fa sentir viu i al mateix temps et provoca la necessitat de de seguir llegint-lo, però com ja he escrit abans, cal fer-ho sense presses, mentre rumies les opinions de l’autor posades en boca dels protagonistes.
El final del llibre és molt obert, malgrat que aquest fet no és transcendent, doncs cada pàgina té vida pròpia . Et deixa però amb ganes de saber més sobre què s’ha fet de l’Abel i el què l’ha portat ha prendre una decisió tan radical.
Desitjo que hi hagi una segona part. Els lectors ens ho mereixem.

Publicat al bisetmanari el 9 NOU

Fotografia de l’autor: Toni Coromina

Referència: http://naciodigital.com

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*