Skip to content

FELIÇ FINAL DE FESTES

 

Ara ja començo a respirar. Cada any quan s’acosten les festes nadalenques em poso nerviós pel trasbals que em provocaran a la meva vida. També he notat que moltes persones es tornen més exigents i que ho volen resoldre-ho tot com si el món s’acabés amb l’any que fineix.
Alguns teòlegs i historiadors de la vida de Jesús, situen el seu naixement per primavera o estiu. El fet de celebrar-ho per aquestes dades tindria el seu origen en altres tradicions místiques d’origen grec relacionades amb el canvi de solstici. La llum diürna, aviat s’allargarà amb l’arribada de l’hivern. És un símbol que cal interpretar-lo com que les tenebres mai podran vèncer a la llum de l’Esperit.
De fet és intranscendent quin dia va néixer Jesús. El que importa és el missatge que va deixar a la humanitat. Això però per a moltes persones té molt poca importància. Son festes i ja està. No coneixen els fets del Mestre o els hi ha arribat el missatge manipulat.
Sovint aquestes dates tan sols serveixen per a fer fartaneres inacabables i també- les famílies que s’ho poden permetre- per omplir de joguines als més petits. Una nefasta costum, doncs amb aquesta manera de fer no donem una educació correcte als nostres nens.
Reben tans regals- alguns d’ells de naturalesa violenta- que ni tan sols els valoren. Els eduquem en l’opulència quan al planeta hi ha molta gent que no té de res. No els ensenyem a viure en la senzillesa. Ells en tenen ben prou, per a ser feliços, amb la imaginació i amb que a l’escola els donin pocs deures (per anar bé cap), i tenir temps per a jugar, que és un dret fonamental que conculquem de manera continuada.
Amb un regal pel tió i un altre per Reis seria suficient. En aquest tema però ja m’he rendit. El sistema ho té tot previst i planejat i és invencible. Jo de petit jugava amb pedres i branquillons i m’ho passava d’allò més bé.
Em molesta també que em diguin quan haig de ser feliç i solidari. Jo intento de ser-ho cada instant de la meva vida, malgrat que la majoria de les vegades no ho aconsegueixo pas.
Per descomptat no m’he fet cap propòsit especial per aquest any que encetem Em sembla una collonada i un autoengany.
La meva fita és estar en pau amb mi mateix i ja fa molts anys que hi batallo, amb poc èxit per cert.
Jesús s’ha encarnat i ens ha portat un missatge revolucionari d’amor, compassió, solidaritat i senzillesa però sembla que poques persones ho han comprès malgrat haver fet el pessebre a casa seva. Mentre, les jerarquies de les diferents sectes que té el cristianisme segueixen volen adoctrinar-nos sobre el que està bé i el que no.
Per favor, no em molestin més, vostès estan de rebaixes permanents i des de fa molts anys els hi encanten les discussions estèrils. No m’importa el que pensen de Jesús i tampoc accepto que vostès m’adoctrinin.

Nota: article dedicat a les víctimes dels fets provocats pel sectarisme i el fonamentalisme religiós a l’Estat francès

Publicat al Diari de Manlleu

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*